UZDATNIANIE WODY
30 listopada 2016

poprawianie jakości oraz smaku i zapachu wody przez usunięcie z niej zanieczyszczeń mechanicznych i związków chemicznych, także tych, które mogą być szkodliwe dla zdrowia człowieka. Służą do tego różnego rodzaju filtry mechaniczne i biologiczne. Uzdatniania wymaga zwykle woda z własnej studni, także głębinowej.

Zobacz także
Fot. Vaillant
Wszystkie urządzenia grzewcze trzeba okresowo serwisować. Dotyczy to oczywiście także powietrznych pomp ciepła....
Fot. archiwum Czytelnika
Nie jest przyjemne dla mieszkańców, gdy co pewien czas ich kuchnia wypełnia się obcymi zapachami kuchennymi,...
Fot. Sokółka Okna I Drzwi
Profile okienne mają zazwyczaj mniejszą izolacyjność termiczną niż pakiety szybowe, dlatego współczynnik...
Wciąż jeszcze rzadko się zdarza, by fundament domu jednorodzinnego miał postać żelbetowej płyty. Zazwyczaj...